Noutati

24.08.2020

Agentia pentru Eficienta Energetica lanseaza campania de informare “Fii eficient! Contribuie la dezvoltarea durabilă a statului!”.

Accesind acest articol, aflati despre tarifele pentru energia electrica produsa din surse regenerabile cit si strategia statului pentru stimularea producerii energiei din aceste surse.

http://www.aee.gov.md/ro/news/agen-ia-pentru-eficien-a-energetica-lanseaza-campania-de-informare-fii-eficient-contribuie-la-dezvoltarea-durabila-a-statului

22.03.2018

Din luna aprilie 2018 se asteapta sa intre in vigoare legea Nr.10 din 26.02.2016, care va permite consumatorilor finali sa injecteze in retea surplusul de energie electrica produsa din surse regenerabile. Pentru a va familiariza cu cerintele ce trebuie indeplinite si metoda de contorizare, cititi aceasta lege si in mod special Articolul 39. Legea o pute-ti gasi aici: Legea_privind_promovarea_utlizarii_Energiei_din_ surse_regenerabile.

07.12.2017

Pe parcursul prezentarilor care au avut loc in decursul forumului Moldova Eco Energetica, a fost prezentata Linia de creditare EU4Business EBERD. Este o linie de creditare cu componenta de grant, care sustine IMM-urile din Republica Moldova.

Aveti posibilitatea sa folositi acest instrument pentru a obtine un imprumut in scopul imbunatatirii energoeficientei companiei D-ra.

Pentru mai multe detalii vizitati link-ul: www.eu4business-ebrdcreditline.md

06.05.2016

Moreeff

Compania Eco Dynamic SRL a fost inclusă în Lista Instalatorilor Eligibili (LIE) din cadrul Programului MoREEFF pentru tehnologia sisteme fotovoltaice. 

De aici reese ca daca doriti sa beneficiati de un imprumut bancar pentru instalarea unei sisteme fotovoltaice pute-ti apela la programul MoREEFF pentru a obtine un grand de pina la 20% din suma solicitata.

Despre suportul proiectului MoREEFF…

Solicitanții creditelor beneficiază de stimulente investiționale

Pentru a stimula implementarea proiectelor de eficiență energetică, linia de creditare MoREEFF are și o componentă de grant finanțată din Programul Investițional de Vecinătate al Uniunii Europene și de către Agenţia suedeză pentru cooperare internațională și dezvoltare (SIDA). Grantul este prevăzut drept un suport pentru implementarea proiectelor și este oferit solicitanților MoREEFF după ce fiecare proiect de eficiență energetică a fost finisat și verificat. În conformitate cu termenii și condițiile programului MoREEFF solicitanții împrumuturilor pot beneficia de un grant de până la 20% din costurile proiectului.

Fondurile Programului MoREEFF sunt limitate

Împrumuturile și granturile MoREEFF sunt disponibile până la 30 iunie 2017. Se presupune că în cadrul programului MoREEFF vor fi finanțate aproximativ 8 000 proiecte de implementare a măsurilor de îmbunătățire a eficienței energetice în spațiile locative.

Aplică acum pentru creditul MoREEFF!

 

03.01.2016

Interviu// Legea privind utilizarea energiei regenerabile: Care sunt prevederile acesteia și ce schimbări va aduce pe piața energetică

http://www.mec.gov.md/ro/content/interviu-legea-privind-utilizarea-energiei-regenerabile-care-sunt-prevederile-acesteia-si-ce